Freshers Tournament 2018

“සරසවියට නව හසරැලි,පිළිගනිමු නවක ඔබ ලෙන්ගතුව සෙනෙහසින්….”

හරියටම 2017/12/07 අම්මා අප්පච්චි දෙන්නගෙ මැද ෆයිල් එක්කකුත් තුරුලු කරගෙන කැම්පස් එක අතුළට එද්දි දැකල තියෙන මූණු 10ක් 15ක් අතරේ නොදැකපු මූණු සියගණනක් දකිද්දි කාගෙ කාගෙත් හිත්වල තිබුන බය චකිතය යන්තමට පහව යන්න දැකපු ඒ පළවෙනි වචන ටික ඉතින් කොහොමනම් අමතක කරන්න ද?

රට වටෙන්ම එක එක ප්‍රදේශවල, එක එක ආගම්වල, එක එක සමජ මට්ටම්වල, ළමයි එක්ක එකට ඉගෙන ගන්න එක එකට වැඩ කරන එක අපි කාටත් අලුත්ම අත්දැකිමක් උනා. ජිවිතේ පළවෙනි වතාවට ලබපු මේ අත්දැකීම ඇත්තටම අභියෝගයක් කිවොත් මා නිවැරදියි.

කොහොමින් කොහොම හරි එදා නුහුරුවට අඩිය තියල ඇවිත් දෙමළ පේපර් එකත් සහයෝගයෙන් සාමුහිකව ගොඩ ගිහින්, orientationවල presentation එකත් ඒ වගේම හැමෝම එක්ක එකටම ගොඩ දාගත්ත අපට බැජ් එකක් විදියට මුලින්ම එන ලොකුම අභියෝගය තමයි Inter Faculty Freshers Tournament කියන්නේ. අපේ අක්කලා අයියලා අවුරුදු 2ක් එක දිගට දිනුවා වගේම මේ අවුරුද්දෙත් දිනලා පෙන්නන එක අපේ යුතුකමක් නෙමේ අපේ වගකීමක්.

එක්කෙනෙක්ගෙ වැරැද්දකට හැමොම එක්ක එකතුවෙලා එකා වගේ බැනුම් ඇහුව අපට, උදේ 7ට ඇවිත් හවස 5ට වෙනකන්ම (අයියලගෙ ඇස් වහලා හොරෙන් පැනපු අයත් නැතුවාම නෙමෙයී) ලැබෙන හැම free වෙලාවකදි ම කට්ට කාපු අපට Freshers Tournament දිනන එක මහලොකු දෙයක් නෙමෙයි.

ගොඩාක් දක්ෂ හිතේ හයිය තියන සුපිරි කොල්ලො කෙල්ලො සෙට් එකක් ඉන්නවා අපට.ඉතින් තවත් මොනවද? හිත්වල පුංචි පුංචි අමනාපකම් ඇති, කලකිරීම් ඇති, හිත් රිදිල ඇති. අමතක කරමු ඒ හැමදෙයක්ම. අපේ එකමුතුකම  හැමොටම පෙන්නන්න හොඳම අවස්ථාව මේක. බෙදිල ඉන්න හැමොම එකතු වෙමු එක බැජ් එකක විදියට ගැම්මෙන් වැඩ කරමු….

“පෙන්නමු, අපේ තරම් batch fit එකක් කාටවත්ම නැහැ කියලා.
පෙන්නමු, අපේ තමයි සුපිරිම වැඩ්ඩො ඉන්නේ කියලා.
පෙන්නමු, science එකට ගහන්න faculty එකක් කොළඹ කැම්පස් එකේම නැහැ කියලා.”

Image credit -https://en.wikipedia.org/wiki/Faculty_of_Science,_University_of_Colombo